Att länka till inlägg/artiklar

2008-02-15 18:50 #0 av: Tina-A

I den här artikeln kan du läsa om hur du länkar till en specifik tråd eller artikel. Samma metod används också när du vill länka till en medlems personliga sida.

Innan du läser den här artikeln bör du läsa artikeln om hur man skapar en länk i ett inlägg.

Nu har du läst en jättebra tråd som du vill länka till i en annan tråd. Hur gör du?
Jo.. Du börjar med att leta upp tråden, eller artikeln, du vill länka till. I det här fallet vill jag länka till artikeln "Länk i inlägg". Jag går alltså in under artiklar, klickar på "Om sajten" och så finns den där i listan.

Det du gör nu är att högerklicka på artikeln (eller tråden) du vill länka till. Tryck sen på "Kopiera genväg" eller "Copy shortcut".

Om du nu klickar på CTRL + V eller högerklicka + klistra in kommer det komma fram en länk, i detta fallet denna.

http://support.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=64828cbe-60fd-44a6-a349-655a2404c211

Klickar man på den kommer man att komma till artikeln "Länk i inlägg". Men nu vill jag inte ha det som en lång länk utan som ett ord bara.

Om du läser artikeln som jag precis länkat till står det hur du länkar till ett speciellt eller flera ord.. Kanske orden "bra artikel".

Vill du länka till en speciell tråd gör du samma sak - letar upp tråden, kopierar genväg och klistrar in antingen som den är eller gör en länk av ett ord.

Samma metod använder du också när du ska länka till olika personers personliga sidor! Bara att kopiera genväg och klistra in.

Lycka till!

Av: Tina_A

Datum för publicering

• 2008-02-15

.: Dance like there is no tomorrow :.

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2008-02-25 01:27 #1 av: vanessa

Detta är ett väldigt bra tips att kunna. Det underlättar en hel del för läsaren. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2012-06-09 04:41 #2 av: vallhund

Tja det hade ju varit intressant att läsa, tyvärr verkar jag inte ha rättigheter att läsa artikeln.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Kennel.

Anmäl
2012-06-09 09:56 #3 av: Amandla

Gammal tråd, ser ut att handla om den gamla versionen. Dags för en ny aktuell tråd kanske? Glad Men tills dess:

Hur man skapar länk

Skriv det du vill att länken ska heta i artikeln/inlägget, kan vara flertalet ord.

Markera de orden, då blir knapparna infoga/redigera länk och ta bort länk aktiva i verktygsraden ovanför inläggsrutan.

Klicka på infoga/redigera länk, i rutan som då kommer upp kopierar du in länkadressen, klicka gärna i öppna länken i nytt fönster där du kan välja Mål.

Där det står titel behöver du bara skriva in random bokstav, det spelar ingen roll. Vet inte varför, men har provat...

Klicka på infoga.

Kontrollera att det fungerar som det ska!

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-06-09 10:14 #4 av: vallhund

Om negativa förstärkningar, positiva bestraffningar och andra fikontermer

Tack!

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Kennel.

Anmäl
2012-06-09 10:20 #5 av: Amandla

Så lite så! Länken fungerar :nod:

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-06-09 10:20 #6 av: silverhuldra

Astma och allergiförbundet

Tack nu har jag också lärt mig något nytt Glad

Anmäl
2012-06-12 23:17 #7 av: Alex

#3 Ska sätta det på min att göra-lista! Flört Tack för beskrivningen så länge!

Mvh Alex
Värd för Ridsport
Medarbetare på Islandshäst

Anmäl
2012-06-12 23:49 #8 av: Amandla

Glad

Sajtvärd på Healing och Pudel, medis på Tarot och Övernaturligt

Anmäl
2012-06-19 22:10 #9 av: beem

Vilket bra tips av TS. Det har jag helt missat.

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre. /Nalle Puh

Anmäl
2013-08-17 22:08 #10 av: [mansolsson57]

vill ni upptadera med nya bilder

Anmäl
2013-08-17 22:22 #11 av: [Mustangcab]

Själv öppnar jag ett förnster till och kopierar länken det är enklareSkrattar

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

Anmäl
2016-01-24 12:45 #12 av: gruvel

Konsumenträtt

Anmäl
2016-01-24 13:02 #13 av: gruvel

Försöker göra detta enligt instruktion, helt omöjligt. Skriver jag manuellt hela långa URL den raden, t.ex 50 bokstäver lång? Då måste man klicka ner den här iFokusrutan (till nederst på skärmen), i vilken jag sedan ska skriva något med länken inlagd, för att så få fram artikeln jag ska länka till med dennas adress. Hur sker kommandot Kopiera? - Tror detta är omöjligt för en ovan datoranvändare.

Anmäl
2016-01-24 13:09 #14 av: gruvel

Artkeln Hur man skapar en länk i ett inlägg, har jag inte behörighet till.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.