# Godkännande på varenda site!?
Author: Vixxen

Får upp detta på vilken site jag än byter till ikväll. Ska det vara så?

## Comment 1
Author: Staffan

Nej, så ska det inte vara.

Vi kämpar med att försöka byta ut det system som vi använder i dagsläget och som vi tycker fungerar grymt dåligt.

Det har högsta prioritet och vi avvaktar svar från Google i ärendet.

// Staffan

## Comment 2
Author: Staffan

Min uppfattning är att det fungerar bättre på desktop än det gör i mobilen, om det kan vara till någon hjälp för dig?

## Comment 3
Author: Vixxen

#2: Orkar inte köra igång datorn...

## Comment 4
Author: Staffan

#3 Förstår dig... :-/

## Comment 5
Author: Vixxen

#4: Får stå ut och klicka bort dem bara!

## Comment 6
Author: Staffan

#5 Men visst kommer de i alla fall bara en gång per sajt?

## Comment 7
Author: Vixxen

#6: Jo, men hoppar man runt lite så blir det många klick!

## Comment 8
Author: Staffan

#7 Ja, det är bedrövligt. Jag jagar vår samarbetspartner som förhoppningsvis kommer kunna hjälpa oss få ordning på det här problemet varje dag.

😥

// Staffan

## Comment 9
Author: Vixxen

#8: Hoppas på det! För nu ikväll var det bedrövligt...

## Comment 10
Author: [Borttaget]

#2 Den dyker upp varje gång jag loggar ut från ifokus, oavsett om det är på datoren eller mobilen.
Har alltid valt godkänd alla, så tycker att den egentligen inte borde dyka upp fler gånger. 🤔

## Comment 11
Author: Pia-69

#0: Jag har samma bekymmer...😥Men va bra att det jobbas med det bekymret!👍

## Comment 12
Author: Staffan

#11 Jag kan lova dig att vi gör det. Sitter här och väntar på att klockan ska bli 08 så jag kan ringa och jaga på igen

## Comment 13
Author: Staffan

Nyss vi det här beskedet från Google:

"A Funding Choices account can support multiple domains or sub-domains. If you configure a message for a parent domain (domain.com), that message is applied to all sub-domains and domain paths (e.g. sub1.domain.com, sub2.domain.com, and domain.com/sub3). The user only needs to accept the consent message every time the user visits the main domain or subdomain.

There wouldn't be a consent message shown while switching through sub-domains and currently there is a limit of one message type per domain or sub-domain."

---

Det låter lovande, Google Funding choices, bör alltså enligt Google själva fungera på det sättet vi vill att det ska fungera. Håll tummarna för att det blir som vi hoppas.

// Staffan

## Comment 14
Author: Vixxen

Eländet fortsätter nu iallafall...

## Comment 15
Author: Staffan

#14 Ja, vi har inte hunnit implementera det ännu. Johan som jobbar i praktiken gratis sitter sannolikt och äter middag med sin familj just nu. Och det är det bara att lyfta på hatten inför. Eller ja, jag gör i alla fall det.

// Staffan

## Comment 16
Author: Vixxen

#15: Ingen kritik mot er!

Ville bara upplysa om att det är kvar...

## Comment 17
Author: Carmarino

Fick upp den nya varianten nu. Hoppas det räcker med en gång. Önskemål, ifall det är möjligt:

Bocka i så att det syns en knapp där man kan ta bort alla "Berättigat intresse" under Leverantörer. Det är en hel del att gå igenom, så det hade varit skönt att bara kunna klicka bort allihop på en enda knapp.

## Comment 18
Author: Vixxen

Idag har jag sluppit detta!

## Comment 19
Author: Ulla

Jag har använt två datorer en ipad och en mobil idag. Fick upp den nya varianten en gång på varje och inte någon gång efter det, trots att jag gått runt på olika sajter bara för att kolla. Jag har besökt sajter som jag normalt aldrig besöker.
Törs knappt tro på det men hittills verkar det bra.

## Comment 20
Author: annia1

Likt carmarino #17 så skulle jag vilja ha en knapp där man kan klicka godkänn inte endera så som carmarino skriver på de två sidorna med leverantör eller som det var på förra att det på första sidan fanns en knapp godkänn inte. För det är många att gå igenom.

För min del så har jag mina webbläsare inställda på att rensa kakor varje gång jag stänger ner dom. Vilket innebär att jag får upp den där rutan varje dag.

Om det inte är möjligt att få dit en knapp godkänn inte så får jag ju börja använda en webbläsare för ifokus och en annan för resten av nätet. För jag vill inte få uppgifter insamlade från hela nätet bara för att jag varit/är på ifokus.

## Comment 21
Author: Taggeman

#20: Nu har det blivit samma för mig helt hopplöst att logga in på iFokus.

Nu när man går in på iFokus får jag sitta o klicka bort ca **60st** godkännande innan man kan börja kolla på sidorna så jag drar mig för att gå in här på sajten.

## Comment 22
Author: Pyttelite

Har en kanske korkad fråga - lagras varje godkännande på datorn?

## Comment 23
Author: johan

#22: Ja det lagrad i cookie lokalt på datorn. Så därför måste man godkänna för varje enhet man använder. 

#21: Är det möjligtvis så att du surfar i privat/inkognito-läge?

## Comment 24
Author: Taggeman

#23: Det här dök upp för någon dag sen att jag måste godkänna sidan, jag avaktiverar bort en 60 st  men man får skrolla igenom en ca 100 st olika leverantörer innan man är klar o det här är inte kul.😟

.

## Comment 25
Author: [Borttaget]

Jag har också råkat ut men jag bryr mig inte särskilt mycket, bara att klicka godkänn och invänta att ledningen tar det när dom har tid 😎

## Comment 26
Author: Vixxen

Så himla tröttsamt...

## Comment 27
Author: Taggeman

Det har blivit en ny godkännande skylt med massor av olika leverantörer som man får klicka bort om man inte vill att dom ska lägga in egna uppgifter som dom vill använda på min profil.

Det är över 150st leverantörer som man får skrolla igenom o avmarkera en 60st minst.

## Comment 28
Author: Vixxen

#27: Jo, har sett det...    ...ännu mer tröttsamt.

## Comment 29
Author: Niklas

#27: Jag såg inte att du svarade på Johans fråga om inkognitoläge. Använder du det i webbläsaren?

## Comment 30
Author: Taggeman

#29: När jag stänger ner webbläsaren Firefox så ska allt som samlats tas bort inställt.
Det innebär när jag ska in igen på iFokus att jag får upp den här rutan jag la upp tidigare. 
Så var det inte för en vecka sedan så nu har det här tillkommit att man ska godkänna.  Men har man gjord det en gång så kan jag gå in på andra sidor i iFokus utan att godkänna.
Så nu drar jag mig för att gå in här när det tar en evinnerlig tid att skrolla igenom alla leverantörer o deras  uppgifter dom vill spara på mig o som dom vill att jag ska godkänna.

## Comment 31
Author: johan

> När jag stänger ner webbläsaren Firefox så ska allt som samlats tas bort inställt.

Menar du att Firefox ska rensa all insamlad data som cookies när du stänger Firefox? I så fall är det ju självklart att du får frågan varje gång. Hur skulle popupen veta att du redan svarat på frågan om du rensat all information om det? 

Det betyder väl också att du behöver logga in varje gång du besöker iFokus?

Att det inte var så för lite mer än en vecka sedan var för att scriptet hade fallit bort.
