# Det här med att blockera profiler 🛑
Author: [Borttaget]

Jättebra att det finns det är behövligt men jag undrar hur kommer det sig att om jag blockerar en person så kan jag ändå se dennes profil samt skicka PM ?

Finns det en orsak varför det är upplagt så jag tycker det ska gå åt båda hållen blockerar en person ska inte den heller kunna se eller kontakta den som den blockerat från sin profil.

Det blev en liten händelse för några dagar sedan jag skickade PM till en medlem ovetandes om att jag någon gång av misstag lyckats blockera medlemmen jag hade hamnat på fel profil vid något tillfälle och i hasten inte sett mig för vem jag blockerade men just det löste sig personen hörde av sig på annat vis.

I det här fallet skrev jag in användarnamnet direkt i PM och jag vet att det finns en liten ruta på profilen om man scrollar en bit ner som säger medlemmen är blockerad men det är inte alltid man går den vägen jag gör det inte jag gör som med eposten skriver in namnet på mottagaren men även om jag går via en profil och klickar på kontakta tror jag det står så kan jag kontakta en person jag blockerat och det känns ju så klart inte helt rättvist mest rättvist är att även den som blockerat inte heller ska kunna ta kontakt med den som den har blockerat.



För många år sedan med någon av dom tidigare i fokus plattformarna blockerar en så blockerades båda två och det är så man tycker det ska vara för varför ska en kunna läsa en profil eller skicka PM samtidigt som den har blockerat personen det känns inte bra alls.

Det skulle också kunna missbrukas om det vill sig illa där den som blockerar kan sitta och skriva en massa till en medlem som i sin tur inte kan svara eller ens göra något åt det PM skulle kunna välla  in och mottagaren står där och kan ingenting göra så här borde det ändå finnas möjligheten att motblockera om man själv blivit blockerad.

Finns det någon förklaring på varför det är upplagt så här och kan man göra det bättre så åtminstone en motblockering finns ?

## Comment 1
Author: Niklas

Skälet är att man blockerar det man inte vill se/få. Det är upp till den andra personen om hon vill blockera dig, vilket inte är säkert. Det kan vara så att du är sajtvärd eller medarbetare och därför skickar massmeddelanden till medlemmarna. Det kanske personen du blockerade vill få oavsett om du inte vill ha meddelanden från henne.

## Comment 2
Author: [Borttaget]

Hur ska man blockera någon tillbaka när den knappen inte längre syns när de har blockat en först???

## Comment 3
Author: [Borttaget]

#1: Aha då är jag med hade inte en tanke på det innan men det förklarar alltihop 😎

## Comment 4
Author: johan

#2: Haha.. Bra poäng. :)

## Comment 5
Author: [Borttaget]

#4: Har ni under alla år som ni har haft sajten verkligen inte upptäckt detta? Det måste ju ha kommit upp att folk inte kan blocka tillbaka. Att man kan blocka någon och sedan sitta och skriva till dem eller kolla deras profil och ha koll på deras aktivitet (det senare vilket Vargnatt har gjort med mig) är ju ett stort problem.

## Comment 6
Author: Niklas

#5: Jag tror inte det är så vanligt att folk använder funktionen. Jag har aldrig använt den.

## Comment 7
Author: johan

#5: Nej faktiskt inte. Men som Niklas säger är det nog ett tecken på hur lite den används.

## Comment 8
Author: [Borttaget]

Att blockera folk som man har haft irriterande diskussioner med på ett forum är knappast särskilt ovanligt, däremot är det nog ovanligt att efter att man har gjort det fortsätta med att hålla koll på personens aktivitet. Men eftersom det nu tydligen finns folk som gör det så skulle jag önska att ni gjorde det möjligt att blockera tillbaka.
