15 Övrigt

sorteringsordning på kommentarer i iFokus

2015-12-20 08:14 #0 av: _Fisken

Har det diskuterats nåt om att senaste kommentaren ska läggas in högst upp?  Om intresse av att följa tråden finns så måste man ta sig längst ner och börja där ELLER gå ner några sidor o få de sista kommentarerna i tråden. 
(Det kan ju också vara valbart under sina personliga inställningar)

I och för sig använder jag själv PgDn/PgUp och End/Home för att navigera men...

Anmäl
2015-12-20 08:24 #1 av: VildaVittra

Det är ju bara att klicka på "Olästa", så hamnar man där man inte läst tidigare. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-12-20 08:28 #2 av: _Fisken

Eller trycka End...om man är intresserad av sista kommentaren.
Det var mer sorteringsordningen jag var ute efter. Om det diskuterats nåt.

Anmäl
2015-12-20 09:50 #3 av: Fridaaaa

Tycker det är bättre såhär :) enklare att följa tycker jag :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-12-20 10:05 #4 av: _Fisken

Ja, det är ju ingen större skillnad. Det är olika skolor bara - tror jag. Jag för dagbok på jobbet o där skriver jag högst upp så äldsta hamnar längst ner.  Det var väl därför jag kom å tänka på sort.ordningen på kommentarerna här.

Anmäl
2015-12-20 10:16 #5 av: Fridaaaa

#4 Ja alla är vi olika. i PM är det ju omvändordning, dvs den senaste överst och jag tycker det är bökigare :P

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-12-20 12:50 #6 av: annia1

_Fisken inte helt säker på att jag förstår dig. Vill du vända på hela tråden. I så fall nej. 

Visst skulle det funka om man måste längst ner för att läsa TS, men för att sen läsa kommentarerna då får man skrolla varje kommentar tre gånger. Först upp så man kommer till början, sen neråt medan man läser sen ska man skrolla uppåt igen för att ta sig förbi den för att läsa nästa. Det tar då minst dubbelt så lång tid för att läsa en kommentar vilket gör att man inte hinner med att läsa andra trådar på samma sätt som idag. Och dom gånger man ser en kommentar som man inte vill läsa så  är det snabbt att bara skrolla ner, men med omvänd ordning så måste man först upp till början för att se vilket fall som helst och sen vidare uppåt.

Vill man bara skriva en kommentar på TS så funkar det väl, men de flesta som skriver i trådar har läst de andra kommentarerna. 

Jag för min del vill se TS först så jag ser direkt vad tråden handlar om om det är nåt intressant. Ska man längst ner för att se TS tar extra tid.
Sen när jag läser en tråd andra gången så vill jag läsa i ett "svep" de nya som kommit så om bara senaste kommentaren ligger överst så blir även det fel.

Och vad jag vet så finns det ingenstans (förutom pm:en här på ifokus) som har omvänd läsordning för flödet i läsning förstörs.

För min del när det gäller pm så är det ok för där skriver man med en person och som regel kommer man ihåg vad man själv skrivit så man behöver bara läsa svaret man fått.

Anmäl
2015-12-20 14:55 #7 av: _Fisken

Inlägget skulle givetvis ligga överst men tanken var att ha kommentarerna i omvänd sort.ordning. Jag var mer ute efter om det varit på tapeten tidigare, eventuellt valbart.

Anmäl
2015-12-20 14:56 #8 av: Fridaaaa

#7 Ja valbart hade varit bättre i så fall.
Jo men är det omvänt, måste man ju scrolla ner för att sedan scolla uppåt för att få ett sammanhang. Nu scrollar man ju ner, får att sammanhang och svarar. Mycket enklare :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2015-12-20 18:04 #9 av: annia1

_Fisken vad jag kommer ihåg så har det inte funnits nå såna önskemål när det gäller trådar. Och det är tveksamt att det skulle införas som val då det normala läs sättet är uppifrån. Så det är nog väldigt få som skulle använda det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.