12 Inloggning

ifokus är inte säker

2017-06-12 04:17 #0 av: Cizzi2

Det står varken hhtps eller är ett hänglås på denna sida utan en rund ring med ett utropstecken i. Det betyder att denna hemsida inte är säker och att vem som helst kan se resterande sidor man är inne på och även snappa upp lösenord. Admin bör ordna detta genast?????

Anmäl
2017-06-12 06:41 #1 av: Hera

Nej. Det beror snarare på din dator.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-06-12 17:53 #2 av: annia1

Cizzi2 du skriver att vem som helst kan se resterande sidor. Vilka sidor menar du då. Det du skriver på sajterna här på ifokus tex det du skrivit i den här tråden kan vem som helst se oavsett om det är http eller https för sajterna är öppna för hela världen att se. 

Däremot de saker du ser du om du går in på länkarna och din avatar som finns längst uppe till höger så är det uppgifter som bara du kommer åt. Du kan ju klicka på min avatar och gå in där så ser du vad man ser. Och det ser du som inloggad, är du inte inloggad så kommer du inte in på min sida. 

Du kan ju logga ut och sen besöka ifokus  olika sajter/delar så ser du vad alla kan se.

Och det skulle vara lika även om ifokus hade https.

Anmäl
2017-06-12 17:54 #3 av: annia1

Hera jag förstår inte vad du menar att det rör den egna datorn.

Det cizzi2 skriver om är hur sidor på nätet är kodade. Och det visas i webbläsaren om sidan använder https eller inte. Använder sidan fortfarande http som ifokus så visar webbläsaren det. Hur det ser ut i olika webbläsare vet jag inte. Men det är inte nåt som jag kan göra nåt/påverka på nåt sätt.

Här är en tråd sen förut som tar upp om osäker inloggning och det handlar om samma sak även om det inte nämns om https.

Internet håller på att byta standard till https eftersom det är en säkrare metod, men http funkar det också.

Anmäl
2017-06-13 09:59 #4 av: beem

Vad menas med det här.

När man klickar på den runda ringen kommer detta upp:


Anmäl
2017-06-13 14:10 #5 av: annia1

beem jag vet inte, men tittar man i den andra tråden så om man följer "läs mer" så kommer man till inställningar för webbläsaren.
Eftersom jag inte vet så gissar jag att det kommer upp så man kan ändra på inställningar om man vill.

Anmäl
2017-06-13 15:59 #6 av: beem

#5 Det känns så konstigt att jag ska ändra till säker när jag inte vet något om det. Jag tror ju iFokus är säkert men konstigt meddelande. 


Anmäl
2017-06-13 16:54 #7 av: annia1

beem jag vet inte hur jag ska formulera mig för att få det någorlunda rätt.

Jag tror inte dom menar att man måste ändra på nånting utan mer att de visar vart man kan ändra om man vill ändra.

Och det finns ingenstans där du kan ändra för att få bort den där cirkeln/varningstexten utan den kommer sannolikt finnas där så länge som ifokus har http istället för https.
Så de enda som kan göra att cirkeln/varningstexten försvinner är ifokus om de går över till https eller om webbläsaren vid nån uppdateringen framöver ändrar så den inte syns.

Tittar jag på dina inställningar så är det nog så jag har på mina att det är inställt på det som webbläsaren ser som standard för det brukar räcka.

Anmäl
2017-06-16 10:06 #8 av: TatsuOni

Som jag ser det så har ett forum som vi kan använda helt gratis, inte den nyaste/mest avancerade kodningen. Detta gör det "lättare" att hacka.

Ifokus både gratis och frivilligt. Att det inte är lika säkert kodat, betyder inte automatiskt att det kommer att hackas.

Jag kan välja att använda eller inte använda detta fantastiska forum gratis. Jag kan även välja att inte använda samma lösenord överallt i den händelse att det skulle komma i orätta händer.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.