Etikettövrigt
Läst 248 ggr
willembillie
2020-08-19, 22:22

Sjuk kampfisk

Hej hej! Min fina kampfisk har varit sjuk ett bra tag. Dock utan smärta då jag troligen misstänkte att det var förstoppning. Han simmade runt och åt som vanligt ((han fick kokta ärtor)) Men nu har läget försämrats eftersom han är enormt mycket större och har något svart på ena sidan av uppsvullnaden som jag aldrig sett tidigare bland någon fisk. Hans fjäll står ut och han simmar med öppen mun och blekta fenor. Har haft nån annan kampfisk med samma sjukdom tidigare men de dog självmant utan alla dessa symptom. Vad tycker ni jag ska göra… hjälpa honom att få slut på det troliga lidandet eller låta honom somna in av sig själv?? Mycket tacksam för svar.

Maleficum
2020-08-19, 22:36
#1

Ser lite ut som det vissa av mina guppy honor ibland råkar ut för. De svullnar upp och ser ut att explodera när som helst men simmar runt och äter och sånt som vanligt (och de verkar kunna leva bra) hade en jag först tänkte hade yngel och la i separat kar men hände inget på flera veckor. När jag avliva henne var buken full av vätska så det verkar vara något fel som gör att de samlar på sig vätska och inte kan kissa ut den som sötvattensfiskar annars gör.

Instagram: @theblindbunny
http://www.tizzys.n.nu

Nina
2020-08-19, 22:46
#2

Ställ frågan inne på https://akvariefisk.ifokus.se Här inne på support handlar det om själva iFokus och dess funktioner.

willembillie
2020-08-19, 22:48
#3

Okej, tack. Hade lite svårt att hitta rätt rubrik.

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen