Annons:
Etiketterregler-lagarartiklar
Läst 26876 ggr
AnneN
2/4/09, 9:34 PM

Yttrandefrihetsgrundlagen

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Yttrandefrihetsgrundlagen fastställer att alla har rätt att fritt utrycka sig, och att det är en grundläggande demokratiskt rättighet att göra sin röst hörd, anonymt eller inte, i olika medier.

Fri åsiktsbildning förutsätter yttrandefrihet och informationsfrihet för medborgarna, dvs att alla har en möjlighet att göra sin röst hörd. Det är en av grundstenarna i en demokrati. Dessa rättigheter omfattar alla typer av medier, även elektroniska medier som iFokus.

Att alla har rätt att uttrycka sin åsikt betyder dock inte att man får skriva vad som helst. Det finns undantag, framförallt kring upphovsrättsliga frågor, hetslagstiftningen och material riktat mot unga, och då främst pornografi och/eller annat material som kan verka förråande eller medföra annan allvarliga skada för unga.

Det är dock viktigt att poängtera att bara för att ett inlägg på forumet inte bryter mot någon lag så innebär det inte en skyldighet att publicera det. Yttrandefriheten ger inte automatisk rätt att bli publicerad, tänk hur DN eller Rapport skulle se ut om alla som krävde att få bli publicerade också blev det. 

Om du som värd anser att att ett inlägg skadar dig, din sajt och diskussionen där, företaget iFokus eller en medlems integritet så står det dig helt fritt att välja att ta bort inlägg eller att kräva av författaren att den skriver om det.

Relaterad länk där du kan läsa lite mer om denna lag: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19911469.HTM

Skriven av: iFokus

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Annons:
AnneN
2/4/09, 9:36 PM
#1

Tack Niklas för att vi fick låna denna artikel till support Glad

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

AnneN
12/10/09, 7:40 PM
#2

*puttar upp*

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[Hukanson]
8/21/11, 4:37 AM
#3

Jag har blivit censurerad och borttagen av Jesussajtens sajtvärdar därför att de tydligen känner sig skadade av att jag vill söka och dela kunskap om Jesus utifrån ett medlemskap i Jesu Kristi Kyrka.

Lagen ger oss rättigheter att uttrycka oss men sajten ger värdarna rättighet att ta bort det som de inte tycker om utifrån sin egen upplevda sårbarhet.

Detta meddelande har lämnats mig som förklaring:

"Jag vet inte riktigt hur jag ska få dig att förstå, tror inte det går men gör ett sista försök. Dina inlägg som promotar LDS är INTE tillåtna på Jesus i fokus. Du får tycka och tro precis vad du vill, men vi vill inte ha LDS lära på sajten. Har du ett stort behov av att diskutera LDS på forum så starta ett eget eller använd dig av de som redan finns. (Varmt välkommen till sekter.ifokus som jag förhoppningsvis får tid att starta i höst).

Kristna i världen anser inte att LDS lära är en kristen lära (utom LDS medlemmar) sen kan du tycka annorlunda, det är upp till dig.

Jag kommer att rekommendera att du blir fråntagen skrivrättigheterna på sajten, eftersom du inte kan respektera att vi har vår tro och att sajten inte är till för att promota LDS lära.

MVH Camihlle"

Lämnar detta till Support's kännedom för ev åtgärder eller kommentarer.

AnneN
8/21/11, 4:51 AM
#4

#3 Det är upp till varje Sajtvärd att avgöra vad de vill ha publicerat på sin sajt. Precis som med tidningar så kan man skriva och skicka in vad man vill, men de har ingen skyldighet att publicera det eller i forumens värld låta det stå kvar.

Sajtvärdar har även full rättighet att avgöra vilka som ska få skriva på forumet och vilka som inte får göra det, vill man fortsätta vara välkommen på ett forum så får man snällt följa de regler som sajtvärden för respektive forum sätter upp.

Har man som medlem problem och/eller åsikter om hur ett forum sköts så ska det alltid i första hand tas upp med aktuell sajts värd och/eller Medarbetare.

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[Hukanson]
8/21/11, 5:11 AM
#5

Det är ju det som det handlar om här, Anne. Sätta upp regler. Offentliga regler. I förväg.

Du skriver:

"Sajtvärdar har även full rättighet att avgöra vilka som ska få skriva på forumet och vilka som inte får göra det, vill man fortsätta vara välkommen på ett forum så får man snällt följa de regler som sajtvärden för respektive forum sätter upp."

Att snällt följa sajtvärdarnas personligheters åsikter, ej angivna som regler på sajten, tycker jag inte är värt annan benämning än despoti.

Jag skrev ett inlägg där jag efterlyste en offentlig förklaring av vilka grupper som är tillåtna att skriva på sajten och vilka grupper som inte är tillåtna att skriva på sajten. Det inlägget blev borttaget och jag fick det ovannämnda meddelandet.

Tydligen vill de diskriminera Jesu Kristi Kyrka i första hand men det borde väl också finnas andra religioner som inte har exakt samma tro som sajtvärdarna - och därför är förbjudna att skriva inlägg på Jesus i Fokus sajten; islamister, buddhister, hinduister, shintoister etc.

De offentliga regler som gäller idag är: att alla är välkomna att söka och dela kunskap om Jesus och reflektera på vad hans liv betyder för vår existens idag.

Varför skall ta hänsyn till hemliga regler av hemliga sajtvärdar?

Camillhe
8/21/11, 11:49 AM
#6

Spännande frågeställning. Du har blivit tillsagd många många ggr, både via pm och i trådar att sajten inte är till för att du ska få promota en sekt. Eftersom du inte tagit till dig det, utan fortsatt så har du till slut fått skrivförbud.

Vi kan inte skriva in regler för varje enskilt fall. "På Jesus i fokus vill vi inte ha mormoner vars syfte är att sprida sin sekteristiska lära", för att vi har 1 person som gör det.

Du har envisats med att länka in youtube klipp av mormoner som berättar hur fantastisk Jesu kristi kyrka (mormonerna) är, går in i trådar där folk har frågor om kristen tro och skriver mormonbaserade svar , vi kan inte tillåta sånt lika lite som vi tillåter andra sekter att promota sin lära eftersom det inte är vad sajten är till för.

Annons:
Honestyisdead
8/21/11, 2:51 PM
#7

Bra med en sån här tråd. En del verkar tro att iFokus måste acceptera alla inlägg som folk skriver, att det är ett lagbrott om man som Sajtvärd tar bort inlägg man inte vill ha på sin sajt.

Bra jämförelse med tidningar.

[EuropaHolzer]
8/25/11, 6:18 PM
#8

Ja precis Hukanson att sätta upp regler i förväg.

Självklart ska de få driva som det passar dem ingen har emot något av det.Är deras signum att allt är fritt för sajtvärdar och Medarbetare så är det fullt acceptabelt.Men problemet är att iFokus har glömt bort eller inte vill informera nya medlemmar om att det är så här man kör iFokus.

Är man ,fet,ful,snygg,inte har någon presentation,skriver fel ord.skriver för ofta,skriver för lite,är störig,är mesig,har humor,eller ingen alls,har varit dum mot någon annan Sajtvärd elller Medarbetare.Ja det här aär bara några exempel,det finns hur många orsaker som helst att göra sig av med medlemmar som sajt/medarb. inte tycker om.

Det här är iFokus koncept och ingen tror jag ställer sig frågande till det.

Men iFokus har inte skrivit det i reglerna och det är tråkigt att de inte gjorde det från början och fortfarande inte har gjort det.

Det bör framgå redan från början vid ansök av medlemskap på iFokus.

Att detta är iFokus koncept.,Och ingen kommer att ha något emot det om de blir informerade från början.

iFokus har mellan 100-350 st. inloggade per dygn med över 200 sajter.

Deras koncept är inte lyckat,det är ett misslyckande.

AnneN
8/25/11, 7:34 PM
#9

"På ett väl fungerande forum finns regler som medlemmarna följer, antingen oskrivna eller nedskrivna."

Kopierat från http://www.ifokus.se/about/rules_of_conduct

Den meningen tycker iallafall jag uttrycker väldigt tydligt att det är både de regler som finns nerskrivna och de oskrivna reglerna som gäller.

Har ni problem med de regler som finns på respektive sajt oavsett de är skrivna eller oskrivna så får ni diskutera det med den sajtens värd, diskussioner om enskilda sajter hör inte hemma på Support!

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

[EuropaHolzer]
8/25/11, 7:47 PM
#10

#9 Tråkigt att du inte förstår.Men om du tar dig tid så kanske även du förstår.

Övervägande av ditt inlägg är ot,har inte med diskussionen att göra ens

Honestyisdead
8/25/11, 8:47 PM
#11

#10 Du tar själv upp att det borde finnas information om hur det går till på iFokus, och du får då som svar att det finns information om detta för medlemmar. Vem är det då som borde ta sig tid?

[EuropaHolzer]
8/25/11, 9:00 PM
#12

#11 Har du någon länk på informationen diskussionen handlar om?

Var medlemmar kan se den informationen.

Ot helt ointressant,om det är bara det du har att komma med.

Ni får läsa på bättre.Vad diskussionen handlar om.

Honestyisdead
8/25/11, 9:18 PM
#13

#12 Länken ligger i inlägg #9, vilket du borde ha sett eftersom du klagade på inläggets innehåll.

Annons:
[EuropaHolzer]
8/25/11, 9:26 PM
#14

#13 De inlägget är helt ot.Och du är en av iFokus killarna.

Honestyisdead
8/25/11, 9:32 PM
#15

#14 Nej, jag är av det kvinnliga könet, vad nu det har med saken att göra.

Information om iFokus och hur iFokus fungerar finns, och det var det du eftersökte.

[EuropaHolzer]
8/26/11, 5:05 AM
#16

#15 Nej,just den informationen finns inte.Det är den vi eftersöker ska framgå klart och tydligt.

Emo
8/26/11, 9:34 AM
#17

När man är ny här och har läst igenom reglerna flera gånger och tror att man förstått allt, så har man ändå missat att varje sajt här drivs av olka människor med olika tolkningar av de skrivna reglerna. Dessutom har vissa oskrivna regler, som det är omöjligt att gissa sig till.

Jag har sett medlemmar bli så arga på en sajt att de lämnat iFokus trots att vi saknar dem på andra sajter.

Om de hade förstått att det är som att komma till en ny stad, gå in i en affär och då bli (som man själv uppfattar det) dåligt bemött och därför lämnat den gatan eftersom (man anser) affärsidkare på den gatan är otrevliga, eller ansett att invånarna i hela den staden är otrevliga.

Upplysningen om att sajtvärdarna är som värdarna på vilken fest eller samling som helst hade varit bra att veta från början.

Passar man inte in i ett sällskap (sällskapet passar inte) så söker man sig till ett annat, där man är välkommen och där man trivs med de övriga.

Den informationen (helst enkelt förklarad) hade nog gjort att fler hade stannat kvar och dessutom hade haft en mera positiv inställning till hela iFokus.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Ulla
8/26/11, 5:13 PM
#18

Vilken bra liknelse Emo-. Den ska jag komma ihåg vid behov Glad

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

[EuropaHolzer]
8/27/11, 6:30 AM
#19

Förslagsvis kan det stå så här:

Du som medlem bör även förstå.Förutom de skrivna reglerna att varje Sajtvärd och Medarbetare har egna oskrivna regler som ingen medlem får veta om i förväg.Och kan generera i avstängning från sajten för medlem som bryter mot dessa oskrivna regler.Det är en förmån och bonus som vi ser att alla värdare o Medarbetare får ha tillgång till.

Lycka till med ditt nya medlemskap önskar vi dig.

Tror att det räcker så då förstår varje medlem och någon argumentation eller diskussion behöver aldrig uppstå.

ElLobo
8/27/11, 1:17 PM
#20

"Det finns egentligen ingen demokrati på internet, utan den plats som man befinner sig på, där gäller de regler som ägarna satt upp. Precis som när du hälsar på hemma hos någon."  -- Kim G.

Annons:
[EuropaHolzer]
8/27/11, 2:41 PM
#21

#20Absolut det är många som ser det som viktigt,att alla regler minsta lilla finns förståligt och  lättfattat på varje forum.Så att inga missförstånd uppstår.Ja det har inte jag tänkt på att de kan uppfattas som medlem är hemma hos värden vid besök på diskussionsforum på nätet.Men det måste vara väldigt ovanligt,men visst det måste också framgå i reglerna här då, så att medlemmar förstår det, att forumet ser det så.

Honestyisdead
8/27/11, 2:42 PM
#22

#21 Det är inget ovanligt. Så är det på alla forum jag varit på.

ElLobo
8/27/11, 2:51 PM
#23

#21: Precis som flera skriver så finns det skrivna regler och oskrivna regler. Inget som helst ovanligt bland diskussionsforum på nätet, oavsett om de finns på iFokus eller på andra communities. Och inte det minsta konstigt, tycker jag.

ElLobo
8/27/11, 2:53 PM
#24

#21: Precis som andra skriver så finns det nedskrivna regler och det finns oskrivna regler. Och det är likadant på andra diskussionsforum på nätet, vare sig de ligger på iFokus eller på andra communities.

Och inte det minsta konstigt, tycker jag.

[EuropaHolzer]
8/27/11, 3:10 PM
#25

#22 Skulle säga att det är högst ovanligt istället,har aldrig ens stött på det tidigare.Och det är tråkigt om de inte kan se skillnad.

[EuropaHolzer]
8/27/11, 3:22 PM
#26

#23 Det är många som tycker att det är viktigt att lära sig förstå reglerna,allihopa.Vart forum får driva efter eget tycke absolut. Nu kanske du vet alla iFokus regler,men inte alla gör det.Så det kan vara bra att allt finns där samlat.Tråkigt att du inte tycker att det känns viktigt att minsta regel finns tillgänglig för nya medlemmar att ta del av.

Ulla
8/27/11, 4:03 PM
#27

Jag förstår egentligen inte vad du menar med att det finns regler som inte är utskrivna. Är det inte så att de regler som finns tolkas olika av olika värdar. Tex står det att du ska använda ett vårdat språk. Några tolkar det som totalförbud mot svordomar och liknande, minsta lilla jäklar tas bort. Andra kan tycka att språket ändå är vårdat och är mera tillåtande.

Sedan finns det problem som bara existerar på vissa sajter. Det kan vara att många off topic trådar dränker det som sajten egentligen handlar om. Då försöker man påverka detta genom att införa en regel. Såna regler som är speciella för en viss sajt brukar väl alltid finnas att läsa på den sajten?

Ett annat exempel är fotosajtens regel att man bara får ha två foton i en kritiktråd eftersom det är svårt att ge kritik om bilderna är alltför många. Fånigt att ha den regeln med i en sammanfattning för hela iFokus, eftersom den bara gäller på Foto. Däremot kan du hitta den om du besöker den sajten.

Jag skulle kunna ge många fler exempel, men de här räckcr för att visa att olika regler behövs på de olika sajterna.

Sajtvärd för Keramik ifokus

_
_

Annons:
[EuropaHolzer]
8/27/11, 4:31 PM
#28

#27 Det kan vara mer suddiga regler som tillämpas,som inte finns dokumenterade för medlemmar att läsa.Se förslag #19 den tillämpas men ingenstans finns den som regel,i Skrivregler framgår den inte.

Bamse 08
8/28/11, 10:32 AM
#29

#28 Får jag fråga varför du tycker att länken är OT?

Det handlar om regler. Därför inge OT.

De där reglerna är som några grundregler, Sen har varje sajt sina regler.

Vissa regler står inte men är väldigt självklara.

Det är som att lista alla ord som får andvändas, Det skulle ta sin lilla tid.Samma med de ord som inte får andvändas.

Sen om det är något på någon sajt som man inte förstår om reglerna men då får man helt enkelt fråga.

#28 Om alla regler skulle stå skulle ingen vilja läsa igenom alla regler för man skulle somna Feamför skärmen och det skulle ändå bli en massa bråk om vilka regler som gäller!

What doesn't kill you makes you stronger.

[Hukanson]
8/28/11, 3:48 PM
#30

Det blev en bra diskussion i alla fall, om yttrandefriheten på iFokus. Det kan alla sajter må väl av i långa loppet.

Det finns tre aspekter på skrivandet. Man kan göra artiklar, inlägg och kommentarer.

Artiklar är större och mer framskjutna ämnesgenomgångar som skall vara inspirerande för många inlägg. De är ju viktigare för värden att se till att de är inom gränserna för vad sajten vill intressera sig för. Här har sajtvärden full kontroll på vad som publiceras.

Inlägg däremot görs av en medlem som använder sitt medlemskap till att göra diskussionsförslag för de artiklar som finnes.

Kommentarer är diskussionstrådens olika inlägg.

Sajtvärden får göra egna regler som ett komplement till de allmänna regler som iFokus ställer för alla sajtvärdar:

"SKRIVREGLER PÅ IFOKUS

På ett väl fungerande forum finns regler som medlemmarna följer, antingen oskrivna eller nedskrivna. Vi har tagit fram Skrivregler för fokus-nätverket. Syftet med dem är att alla ska vara överens om vad som gäller. Ju mindre man behöver styra med regler, desto bättre. Vi har därför försökt hålla ner dem till ett minimum.

Som Sajtvärd får du bestämma om du vill använda skrivreglerna som de är eller om du vill göra ändringar i dem. De första två gäller svenska lagar. Dem måste du därför behålla.

Först kommer själva reglerna, därefter en text som ger sajten rätt att använda alla texter medlemmarna bidrar med och sist några tips till dem som skriver inlägg.

Som medlem på sajten godkänner du samtliga regler nedan.

Det är inte tillåtet att:

  • Bryta mot svenska lagar och förordningar.
  • Kopiera upphovsrättsskyddat material.
  • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.
  • Skriva inlägg som röjer eller antyder annan användares verkliga identitet.
  • Ägna sig åt personangrepp.
  • Använda svordomar eller annat ovårdat språk.
  • Skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär."

……..

Alla skall vara överens om vilka regler som skall gälla och det är inte tillåtet att bryta mot svenska lagar eller förordningar. Det sista har också förtydligats som : skriva inlägg med innehåll av diskriminerande karaktär.

Jag är tydligen den enda som anser att Jesus-sajtens värdar har vid ett flertal tillfällen grovt gjort negativa diskrimineringar och förbjudit mig medlemskap därför att jag är medlem i en världsreligion som heter Jesu Kristi Kyrka.

[Hukanson]
8/31/11, 5:01 PM
#31

Som sagt, jag är tydligen den enda som anser att jag är diskriminerad av Jesus-sajten vilket då skulle vara en kränkning av Sveriges lagar och förordningar - vilket är helt förbjudet av iFokus reglerna som gäller alla sajter.

[Hukanson]
9/3/11, 3:35 AM
#32

Hallå? Detta är alltså en anmälan om brottslig verksamhet på iFokus. Brott enligt svensk lagstiftning. Diskriminering av människor efter religionstillhörighet. Människor med viss religion får inte vara medlemmar på iFokus. Förbjudna att skriva artiklar, inlägg och kommentarer.

Detta anmäldes till iFokus här på denna sajttråden den 21/8 2011.

Hur länge skall det dröja innan iFokus uppmärksammar allvaret i detta?

Är inte våra kommentarer fullt synliga på hela internet?

[Hukanson]
9/3/11, 3:50 AM
#33

Efter kontroll måste jag formulera om ovanstående fråga.

Jag trodde alla våra kommentarer var tillgängliga online, jag har då en mängd kommentarer sökbara - men inte alla! De kommentarer vi gör på denna sajten är inte sökbara på internet! Allt som skrivs här är begränsad åtkomst, internt och hemligt för utomstående. Vilket ändå betyder att alla medlemmar som inte har blivit diskriminerade och borttagna från den här sajten kan läsa vad som skrivs här.

För även denna sajtvärden tror sig ha full rätt att välja vilka som får yttra sig och vilka som skall utestängas.

ANNIA
9/3/11, 4:16 AM
#34

Hukanson alla får vara medlemmar på iFokus oavsett vilken religion dom har. och du är ju fortfarande medlem här på iFokus och kan skriva på de andra sajterna som finns vilket klart visar att iFokus inte lägger sig i vilken religion en person tillhör.

Men ingen och jag menar ingen får skriva precis vad dom vill. Varken här på iFokus sajterna eller på något annat forum på nätet.

Det är den som är ansvarig för resp sajt här på iFokus eller admins på andra forum som bestämmer vilka ämnen dom vill ta upp på sin sajt/forum.

När det gäller vad som kommer upp när man söker på google. Man får inte upp allt man skrivit av den enkla anledningen att google inte har indexerat allt och det beror inte på iFokus utan på hur google jobbar. Och ibland kan det även bero på hur man söker hur många och vilka träffar man får.

iFokus är så öppet det går att bli så man kan läsa det när man är här på iFokus och det även utan att logga in, men som sagt inte säkert att man hittar det när man söker på google. Sen är det också så att iFokus gjordes om här i mars så det är möjligt att google inte hunnit med att indexera om allt sen det blev nytt.

Så det är inget hemligt med iFokus. Man kan hitta mycket på google men det är inte en allvetande sökmotor som har precis allt.

Alla ansvariga både på ifokus-sajter och andra forum på nätet har rätt att redigera i inlägg/kommenter, ta bort enstaka inlägg eller hela trådar, vilket också kan vara en anledning till att det inte hittas på google.

Anser du att det har begåtts ett brott mot dig så får du polisanmäla och dom får utreda om det verkligen ligger ett brott bakom.  Men jag skulle tro att dom kommer säga i stort sett samma sak. Att på forum så är det dom ansvariga som bestämmer vad som är tillåtet att skriva.

Om jag skulle skriva buu så finns det ingen lag som ger mig rätt att hävda att det ska stå kvar.

Och det finns inte heller nån lag som ger mig rätten att vara medlem på något forum på nätet och då menar jag inte bara iFokus utan överallt på nätet. Den sortens lag finns inte som ger mig den rätten.

Annons:
[Hukanson]
9/3/11, 7:49 AM
#35

Det är ju så bekvämt att hålla sig till personangrepp och undvika att se till den principiella frågan.

Om jag hade enbart varit medlem i Jesus-sajten så hade det inträffat att jag blivit helt portad från iFokus därför att jag är medlem i Jesu Kristi Kyrka.

Detta förhållande är tydligt stridande mot svensk lagstiftning. Vi har vissa grundlagsenliga rättigheter som religionsfrihet och vi ska inte bli diskriminerade och särbehandlade utifrån våra grandläggande rättigheter!

Om iFokus inte håller med om detta är iFokus dagar räknade.

Camillhe
9/3/11, 11:35 AM
#36
  • Skriva inlägg i reklamsyfte eller marknadsföra produkter/tjänster utan sajtvärdens medgivande.

Nu är det så att man har all rätt att välja vad man vill ha på sin sajt, det finns ingen lag i Sverige som säger att man måste tillåta vad som helst på internetforum. Har jag ett forum om cyklar så behöver jag absolut inte tillåta att folk kommer in och skriver en massa inlägg om islam. Och bara för att jag då tar bort en användare som inte respekterar att mitt forum handlar om cyklar och inte om islam betyder det inte att jag bryter mot ngn lag eller diskrimiminerar islam.

Men om vi bortser från det och tittar på ovanstående punkt som jag fetmarkerat så faller ditt fall även under det, vi har sagt ifrån att vi inte vill att du marknadsför Mormonerna på vår sajt. Du har brutit mot det upprepade ggr, alltså är du fråntagen dina skrivrättigheter.

Det är tråkigt att du tar så illa vid dig, samtidigt är det intressant att följa. Gör en polisanmälan eller tala med en jurist och skriv och berätta:)

ANNIA
9/3/11, 3:12 PM
#37

Hukanson nu vet jag inte vad du menar. Menar du att det jag skrev var ett personangrepp så är det inte så. Jag skrev hur det är.

Det finns ingen lag som ger nån, varken dig, mig eller nån annan rätt att vara medlem nånstans där man kan vara medlem. Det gäller både på nätet och i verkliga livet.

Jag kan inte gå till någon förening IRL och kräva att jag får vara medlem där för det är dom som bestämmer vilka medlemmar dom vill ha. Samma gäller på nätet både på forum och andra ställen där man kan registrera sig som medlem. Ansvariga bestämmer om jag får vara medlem eller inte.

Som jag skrev, anser du att det är brott så polisanmäl. Det är dom som utreder brott.

[Hukanson]
9/3/11, 4:19 PM
#38

Det är ju bara att läsa innantill, bästa SajtvärdiFokus. Jag får inte vara medlem på iFokus-Jesus i Fokus därför att jag tillhör Jesu Kristi Kyrka och därför anser det "normalt" att citera vad andra medlemmar i Kyrkan skriver , säger och ger ut som videos.

Är inte det en negativ diskriminering av en stor grupp svenskar? Detta förhållande sprider sig naturligtvis ganska snabbt över nätet. Alla vet att iFokus inte accepterar "mormoner" att skriva på Jesus i Fokus - sajten.

För om det skulle ha varit något jag skrev som inte kunde accepteras så skulle jag enligt reglerna ha fått chansen att formulera om kommentaren, men det har det ju aldrig varit tal om. Endast en klar och tydlig negativ attityd gentemot Kyrkan , så kraftig att iFokus-registrerade "mormoner" förbjuds att ha skrivbehörighet på Jesus sajten.

Detta anser jag vara ett iFokus problem och inte en sak för den enskilda sajten. Vill iFokus fortsätta att ha ryktet att diskriminera folkgrupper på sin community?

Vi är visserligen inte fler än snart 13,5 miljoner medlemmar men Kyrkan växer över hela världen. Det finns ett flertal medlemmar i Sverige som gärna bloggar på nätet. Varför får de inte vara med och söka dela mer kunskap om Jesus på iFokus?

Att bli uppmanad att polisanmäla en uppenbar diskriminering av den som är ansvarig för diskrimineringen är ju nästan rekord. Ute på webben är kollen på reglerna mycket sträng ibland. Att bli stämd för grundlagsbrott skulle kunna bli oerhört dyrbart. Har ni verkligen råd med det?

ANNIA
9/3/11, 4:37 PM
#39

Hukanson jag är vanlig medlem. Men jag vet så mycket att varje sajt på iFokus och alla andra forum som finns på nätet bestämmer över vad dom vill ska diskuteras på sin sajt/forum. Och vilka dom accepterar som medlemmar. Och det får man lov att acceptera.

Varför skulle det vara rekord att säga att du ska polisanmäla. Det är polisen som utreder brott.

Maria
9/3/11, 5:17 PM
#40

Jag har t.ex besöksförbud på en sajt för att sajtvärden inte gillar mig. Vi hade olika åsikter i en helt annan tråd på en helt annan sajt.

Det är bara att gilla lägetGlad

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Camillhe
9/3/11, 7:43 PM
#41

Det är väl självklart att du ska anmäla, Hukansson, när du uppfattat det som att du är utsatt för ett brott. Jag oroar mig inte det minsta för jag vet att det inte faller under ngn diskrimineringslag, däremot för din egen skull tycker jag att det vore bra att anmäla så att du själv får klart för dig hur lagarna i Sverige ska tolkas. Just nu uppfattar jag det som att du hotar med en anmälan och hot är bara patetiskt och jag tror inte ett sånt hot skrämmer varken mig eller iFokusledningen.

Sen tycker jag att du ska hålla dig till fakta. DU har skrivförbud, inte alla ev. mormoner som hänger på iFokus, men visst skulle fler människor dyka upp och uppföra sig som du och trots tillsägelser fortsätta att marknadsföra sitt, skulle de också få skrivförbud.

Annons:
[EuropaHolzer]
9/3/11, 10:29 PM
#42

Har du möjlighet tycker jag att du ska anmäla.Så kan de se över hur iFokus förhåller sig till grundlagen över lag.

[EuropaHolzer]
9/5/11, 8:52 AM
#43

#40Det tyder mer på att du inte vet vad som är rätt och fel.Hoppas du slutar upp att föra sådant "skit snack"vidare att människor inte får ha olika åsikter på ett diskussions forum. Att människor bara måste "gilla läget".Du är ingen förebild för samhället med din åsikt.

Maria
9/5/11, 12:42 PM
#44

#43 Det är ju du som inte fattat att sajtvärden tillsammans med medarbetarna har det övergripande beslutet om vad som är tillåtet eller inte på forumet.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

ANNIA
9/5/11, 1:53 PM
#45

Forum är inge annorlunda mot samhället i stort. Går jag in på ett företag så är det dom ansvariga där som bestämmer. Likaså om jag går in i en affär eller sätter mig på ett tåg. Sitter jag i ett klassrum och inte sköter mig åker jag ut. Jag kan inte ens bete mig hur jag vill i mitt eget hem speciellt om jag bor i lägenhet. Stör sig grannarna kan jag bli uppsagd.

Och om jag skulle hävda att jag har rätt att vara medlem på forum så kan även dom som förstör hävda samma sak.

Missförstå mig inte nu. Säger inte att nån i denna tråd hör till saboterarer, men dom finns. Jag har under mina år på iFokus sett olika.

Finns dom som är som vanliga medlemmar och sköter sig hur bra som helst på vissa sajter, men sen tar en tur in på andra och bara skriver skräp och/eller påhopp. Sen finns det såna som enbart reggar sig för att trolla och/eller spamma ner sajter med skräp.

När saboterarerna kommer så brukar medlemmarna "gasta i högan sky" på ansvariga att dom ska ta bort inlägg eller hela trådar och att dom ska blockas. Men om jag ska ha rätt att vara medlem så gäller det samma för sabotörerna. Och de flesta medlemmar villl inte ha saboterare på sajterna. Men om jag har rätt att vara medlem så kan inte ansvariga stoppa sabotörerna heller för kan jag hävda min rätt så kan även sabotörerna göra samma sak.

och hur många skulle vilja ta på sig ansvaret och starta och sköta en sajt om man tar bort rätten att bestämma. Jag tror inte det skulle bli många forum kvar på nätet överhuvudtaget.

Så bara att acceptera att ansvariga bestämmer. Sen kan man tycka vad man vill om deras beslut.

Denna kommentar har tagits bort.
Maria
9/6/11, 9:40 PM
#47

#46 Det är så reglerna på iFokus är. Gillar du inte dimman så är det bara att låta bli att vara här.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Honestyisdead
9/6/11, 10:15 PM
#48

#46 Du verkar ju gilla "sjukdimman" eftersom du är kvar. Just saying!

Annons:
[Hukanson]
9/7/11, 6:30 PM
#49

Vill bara tillägga att jag tcker det är underligt att inte de sajter som får mycket kritik tas bort från iFokus Community. Så är ju principen ute på internet. Detta är ju en kommersiell verksamhet och bör därför följa marknadens standard. En kommersiell verksamhet som inte kan hantera kunder på ett snyggt sätt är till skada och men för dess huvudman. Börjar de dessutom bryta lagar så gör ju inte det saken bättre.

Maria
9/7/11, 6:51 PM
#50

#49 Det beror ju alldeles på om kritiken är befogad.

Jag kan inte se att något lagbrott har begåtts.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

ANNIA
9/7/11, 7:45 PM
#51

Hukanson det är polisen du ska vända dig till om du anser att det är ett brott.

Sen är det inte stor skillnad mellan att få inlägg/kommentarer bortplockad eller att få skrivförbud. Konsekvensen är istort sett densamma.

Det finns ingen lag jag kan hänvisa till och säga, titta jag har rätt att ha mina inlägg/kommentarer stå kvar. Den rätten finns inte. Så det kvittar lika om jag får förbud eller att det jag skrivit plockas bort.

beem
6/19/12, 10:08 PM
#52

Tyvärr är det många som inte har inblick i yttrandefriheten. En del tycks tro att man kan skriva vad som helst på nätet.


Sorg är kärlek som blivit hemlös

[Nathalie62]
6/24/12, 3:29 AM
#53

Jag kan lite förstå vad vederbörande menar i inlägg 8, mycket hänger på vad sajtvärdar och Medarbetare anser/tycker om "sina medlemmar", exemplet i inlägg 40 är tyvärr inget ovanligt, personligen anser jag att ifokuskillarna bör hoppa in och sätta krav på värdar/medarbetare så dom inte kan bete sig hur dom vill utan konsekvenser, gillas inte ens åsikt eller annat som inte passar så blir det mobbing på hög nivå, det ska inte behöva vara så och argument som att "håll dig borta från sajten" eller att lämna skrivförbud av en sådan orsak bör inte tillåtas bara för att dom har rättigheter till respektive sajter. Någon gräns borde finnas.

[Solante]
6/24/12, 7:36 PM
#54

Det är mycket "psyk" som handhar sajter.Så i bästa möjliga mån får man hantera och ha förståelse eller lämna som medlem.

iFokus har lämnat information att varje Sajtvärd och Medarbetare for göra som den själv känner för.

Du har inget som helst värde som medlem här. Byt.

Honestyisdead
6/25/12, 11:25 AM
#55

#54 Klart man har värde som medlem. Det är ju vi medlemmar som gör iFokus till det som iFokus är. Utan oss finns inte forumet.

Annons:
beem
6/25/12, 3:30 PM
#56

Om du anser att en Sajtvärd behandlar dig fel måste du ju kunna ta upp saken med de ansvariga på iFokus. Jag tror inte sajtvärdarna har helt fria händer. Nog har de regler att gå efter.

Ett påstående att det är mycket "psyk" som handhar sajter är ju i sig väldigt allvarligt uttryckt.


Sorg är kärlek som blivit hemlös

[Nathalie62]
6/25/12, 5:30 PM
#57

#56, Men tyvärr vill dom ju inte "lägga sig i" så därför måste man lösa det bäst själv och därmed kan Sajtvärd tillsammans med sina Medarbetare också kunna bete sig hur som helst utan konsekvenser.

beem
6/25/12, 5:45 PM
#58

# 57 - du har alltså tagit upp ett problem med ansvariga på iFokus och de nekar att undersöka saken ?


Sorg är kärlek som blivit hemlös

[Nathalie62]
6/25/12, 6:55 PM
#59

#58, Jag är en av många som försökt få hjälp av dom men tyvärr.

Honestyisdead
6/25/12, 10:12 PM
#60

#¤52 Visst kan man kontakta dom, men om de inte anser att det är ett problem för dom att lösa så säger de att man får ta det med värden.

[PysselMatten]
1/13/13, 11:18 AM
#61

Bra artikel, upplysande :-)

LosGinos
1/13/13, 8:12 PM
#62

#40 Ungefär som med mig. Jag är blockerad från sajten som förmodligen betyder mest för mig. Men det är som du säger, det är bara att gilla läget   ;)

Sajtvärd för Sport iFokus & Datorspel iFokus & Inget iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005, 2016 & 2019 CHL: 2016, 2017, 2019 & 2020
Med vänlig hälsning Brian

Annons:
[SnowMaiden]
1/14/13, 5:40 PM
#63

Tråden var för lång för mig att läsa. Men har en fråga (som jag ej vet om den tagits upp) ni pratar mest om offentliga . Jag tänker på de dolda eller hemliga finns samma regler där?

LosGinos
1/14/13, 7:01 PM
#64

#63. Alla sajtvärdar har mer eller mindre olika "oskrivna" regler för vad som gäller på ens sajt.

Sajtvärd för Sport iFokus & Datorspel iFokus & Inget iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005, 2016 & 2019 CHL: 2016, 2017, 2019 & 2020
Med vänlig hälsning Brian

Honestyisdead
1/14/13, 9:48 PM
#65

#63 Den svenska lagen ska följas även där. Sedan kan reglerna variera stort i övrigt på olika sajter. Så det gäller att kolla upp vad som gäller på de sajter man besöker.

DesK
1/16/13, 9:16 PM
#66

Vill bara bekräfta Heras inlägg 65. Svensk lag skall följas för alla sajter som finns inom Sverige, oavsett de är öppna, till för endast medlemmar eller dolda. Detta torde vara en självklarhet för alla!

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

AnneN
11/10/15, 12:33 AM
#67

Puttar upp denna

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Honestyisdead
11/10/15, 10:01 AM
#68

Ja, finns många som behöver läsa det här.

tlover
11/10/15, 12:16 PM
#69

#68 även utanför detta forum

l'm back

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Honestyisdead
11/10/15, 1:41 PM
#71

Ett inlägg borttaget!

Man får inte diskutera enskilda sajter inne på support. Det pratar man om med aktuell Sajtvärd!

[Hukanson]
11/10/15, 2:13 PM
#72

Mig och min situation på sajten kan diskuteras av Sajtvärd här men när jag för en princip diskussion om hur sajterna är konstruerade och ger ett exempel så tas det bort! som intern sajt polemik….dåligt och orättvist!

Niklas
11/22/15, 4:06 PM
#73

Även delar av brittiska kyrkan verkar ha svårt att förstå innebörden av yttrandefrihet. När en stor biografkedja vägrar sända en reklamfilm med bön reagerar en biskop så här:

"På ett sätt är beslutet löjligt, men med tanke på att de insisterar på det gör det saken obehaglig eftersom de inskränker yttrandefriheten, säger biskop Arun Arora, kommunikationschef på The Church of England."


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: