14 Önskemål

Förslag till förenkling Inlägg vs Artiklar

2018-04-08 12:10 #0 av: Pyttelite

Jag skulle önska att man sammanfogade de olika grupper som man kan tilldela inlägg respektive artiklar. 

Nu finns de i respektive kategorier och menyer och det är svårt att hitta och få överblick. 

Oftast vill man skriva en fördjupingsartikel om ett ämne som då även berör inläggsgrupperna.

Förslaget är att ensa möjligheter till gruppindelning så att den blir lika för inlägg och artiklar samt att man ska kunna se både inlägg och artiklar i denna lista.

Finns det någon möjlighet till justering?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-04-08 12:31 #1 av: Niklas

Jag vet inte. Rent tekniskt är det absolut möjligt. Frågan är om vi verkligen vill det och hur det i så fall skulle göras. Jag är egentligen mer intresserad av att ta bort artiklarna helt eftersom det utseendemässigt går att göra inlägg likadana som artiklar, men så är det nog inte heller alla som vill ha det.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-04-08 12:39 #2 av: vallhund

Jag är nöjd med hur det ser ut idag.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-04-08 12:43 #3 av: Pyttelite

Ok! Då är det kanske jag som inte hängt med på funktionaliteten. Jag har själv gått över från inlägg till artiklar just för formatets skull. 

Orsaken är att jag tycker att det är bra att kunna visa artiklar i mer bildmässig kontext som det blir på framsidan. Om man kan göra precis samma sak med inlägg i relation till inläggssidan/framsidan så ser jag heller inte ngn större anledning till att ha kvar artiklarna.

Ingressen är ju en del som är bra som bara finns på artiklarna (eller kan man fixa det på inläggen också) men annars vore det finns om man kunde använda inlägg på framsidan och ha en friare form på dess utformning t ex fler än tre givna artiklar/inlägg osv.

Kan det vara så att det finns funktionalitet i inläggen jag inte sett eller förstått?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-04-09 10:08 #4 av: Niklas

Ingresserna är egentligen bara ett förstastycke i fetstil. I övrigt är verktygsfältet i artiklar och vanliga inlägg likadana nuförtiden.

Det som inte går som det ser ut nu, är att lägga inlägg på löpsedeln.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-04-09 20:11 #5 av: Pyttelite

Löpsedeln är ett fint verktyg. Man kan på ett enkelt sätt möblera om framsidan bara genom att ändra fokus och det blir lite nyhetskänsla även om artikeln kanske är gammal men fortfarande håller.

Det finns ju lite andra skillnader mellan artiklar och inlägg bland annat tilläggen. Har man en Youtube-film i ett inlägg hamnar "bilden" på första sidan medans bilden inte synd på löpet.

Det hade varit roligt att kunna lägga in även inlägg på löpet. Kanske kunde man trunkera så att de första raderna blev "ingressen" för att fånga intresset.

Det är tråkigt att inte artiklar och inlägg har samma möjligheter till taggning - det har de ju men de hamnar i olika grupper - så artiklarna blir osynliga om de inte finns på löpsidan - det är trist!

Jag skulle önska om man kunde gå över till ett format eftersom skillnaderna är så små men samtidigt bibehålla löpsedelfunktionen då skulle det bli bättre överblick.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-04-09 21:25 #6 av: Herveaux

Hur menar du att artiklarna blir osynliga om de inte finns på löpsidan? 

Alla artiklar finns under fliken Artiklar och kommer också upp i listan Senaste inläggen när dom postas eller någon skriver en kommentar till dom. 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2018-04-09 21:48 #7 av: Pyttelite

Startläget är alltid för inlägg och menyn till vänster berör bara inlägg. Det hade varit bättre att menyn till vänster anger grupp oavsett om det är inlägg eller artiklar.

Ett exempel är på krukväxtsidan där jag har både veckan krukväxt som inlägg och artiklar men det finns ingen lista över totalen så artiklarna faller bort när antalet löpsedelsartiklar fyllt sin kvot.

Jag kan manipulera  eller flytta upp tre artiklar men de övriga kommer endast att synas i artikelmenyn som de flesta inte klickar på eftersom en "vanlig" användare inte kan skriva artiklar.

Väljer jag att bara skriva inlägg har jag inte längre möjlighet att använda löpsedelssidan så det blir antingen eller och det är tungt att spegla menyerna i respektive inlägg och artikelkategori - i alla fall korkar inte jag att göra om det en gång till plus att det återigen ger en splittrad bild eftersom de inte syns i normal-/startläget.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-04-09 22:06 #8 av: annia1

Pyttelite om du vill att nån artikel ska lyftas fram för tex nytillkomna medlemmar eller du kanske bara anser den vara så intressant att du vill att andra ska läsa den, så är det ju bara att gå in i den artikel och skriva putt eller bara sätta en smiley eller nåt i en ny kommentar sen plocka bort din egen kommentar. Då hamnar artikeln bland trådarna till vänster.

När det gäller medlemmar så de flesta läser de trådar man ser är svartmarkerade eftersom det är i dom som det har tillkommit nya inlägg. 

Kategorierna som du avser brukar inte medlemmarna använda med mer att dom letar efter en specifik tråd. Och för den delen inte ens säkert att dom använder dom då utan dom kanske söker istället.

Anmäl
2018-04-09 22:28 #9 av: Pyttelite

Jag vänder mig emot att ämnesområdet ska vara sorterat efter vilken typ av mall jag använder.

"Veckans krukväxt" är fortfarande "Veckans krukväxt" oavsett om jag använder inlägg eller artikel.

Nu får jag ingen överblick och kan samla likartade inlägg i ämnesområden eftersom de förekommer på två ställen.

Jag är inte så säker på om du har koll på hur alla medlemmar använder respektive sajter.  Det du beskriver är ett sätt och beror säkert också på sajtens karaktär och ämnesindelning. Andra har andra metoder att hämta information på.

Letar jag efter något speciellt tema tror jag nog att många även om du nu vet att de flesta inte gör så skulle starta i menyn över ämnesindelningar och inte leta efter svärtade inlägg (olästa).

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2018-04-09 22:56 #10 av: annia1

Om man letar efter nåt speciellt så visst tittar man på kategorierna eller så söker man via sök. Man hittar det mesta den vägen.

När man som aktiv medlem går in på en sajt så det som är intressant är ju om det kommit nåt nytt och det ser man ju direkt till vänster. 

Är man helt ny så tittar man på rubrikerna som man ser direkt till vänster då får man ett hum om vilka ämnen som tas upp på sajten.  Det är inte alla sajter som strikt håller sig till sitt område utan blivit mer OT.

Sen är det ju så att fler och fler använder mobilversionen och dom ser inte vare sig kategorierna eller löpsedeln utan de ser bara rubrikerna på de senaste trådarna.

Anmäl
2018-04-09 23:08 #11 av: Pyttelite

Fast det har väl inte med att det är krångligt när det finns två parallella ämnesområden om samma sak.

Att det finns olika sätt att nytta sajterna är bra vi är alla olika och söker information på mer än ett sätt men jag förstår inte varför försvara ett krångligt system som inte gynnar sajterna oavsett användning.

Om jag använder sökfunktionen får jag heller ingen samlad bild eller översikt eftersom sökfunktionen inte är gjord för den typen av sortering.

Det är jättebra att ni kommer med tips och förslag men det hjälper inte om ett system är osmidigt.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.